Norge er færdig med at forhandle kvoterne på Atlanto-sild og blåhvilling

De såkaldte kystlande blev 26. oktober færdige med forhandlingerne om de norske Atlanto-sild og blåhvilling
af Louise Svane Pedersen
28 okt 2021

Der er indgået aftaler om totalkvoterne for 2022 på både Atlanto-sild og kulmule for de forskellige kyststater. For blåhvilling er totalkvoten på 752.736 ton og på sildene er totalkvoten endt på 598.588 ton.

De involverede kyststater til blåhvillingfiskeriet er Norge, EU, Storbritannien, Færøerne og Island. Hvor kyststater til Atlanto-sildefiskeriet er Norge, Rusland, Storbritannien, Færøerne og Island.

Alle parter i aftalen er blevet enige om, at totalkvoten skal fastsættes i henhold til de forvaltningsregler for bestandene, som man tidligere har forhandlet sig frem til samt ud fra de gældende anbefalinger fra ICES.

- Jeg er glad for at vi er kommet frem til en aftale om totalkvoterne. En uenighed om kvotefordelingen for begge bestande har ført til, at der igen i år vil blive fisket mere end den fastsatte totalkvote. Til trods for at totalkvoten bliver overskredet, så vil begge bestande stadig befinde sig indenfor et biologisk sundt niveau. Aftalelandende er også blevet enige om, at vi skal mødes igen i starten af 2022, hvor vi vil starte arbejdet med fordelingen af andele på blåhvilling og Atlanto-sild, siger den norske fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.

De endelige kvoter for det norske fiskeri bliver offentliggjort senere i år

Læs mere om:

Flere Nyheder