Nyt kontrolskib klar til navngivning og åbent skib

Fiskeristyrelsens nye skib "Nordsøen" stævner snart ud

Så er det nye fiskerikontrolskib ved at være klar. ” Nordsøen” skal fartøjet hedde, som afløser det nuværende kontrolskib “Vestkysten”.

Først er der navngivning 24. august – mens der 27. august er Åbent Skib i Skagen fra kl 11-15. Til Åbent Skib kan alle interesserede komme ombord.

“Nordsøen” kommer, som det største af Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskibe til at blive spydspidsen for styrelsens fiskerikontrol til søs af fiskeriet i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat

”Nordsøen” vil få til opgave at kontrollere redskaber, fangster, logbøger, overvåge forbudsområder, udtage prøver, deltage i redningsaktioner til søs sammen med sine to mindre søsterskibe Havternen og Havørnen. Desuden skal ”Nordsøen” deltage i internationale kontrolopgaver i Nordatlanten.

Det nye 64 meter lange kontrolskib opfylder strenge krav til udledning af miljøskadelige stoffer og sikkerhed og er bygget af det vestjyske værft Hvide Sande Ship Yard, Steel and Service.

Byggeriet af ”Nordsøen” til ca. 175 mio. kr. blev igangsat i 2020 efter et EU-udbud og startede i den polske havneby Gdansk, hvorefter det blev transporteret til Danmark og færdiggjort på værftet i Hvide Sande.

Efter navngivningen vil ”Nordsøen” have hjemhavn i Thyborøn.

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke kun var formanden, som endte med at forlade foreningen...

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke...