Danske fiskere byder fiskeriminister Jacob Jensen velkommen

Danmarks Fiskeriforening ser frem til samarbejdet med Venstremanden

Jacob Jensen (V) er i dag blevet udpeget som minister for fødevarer, landbrug og fiskeri.

Dermed bliver det en Venstremand, der står i spidsen for fiskeriområdet i den nye regering, som består af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne.

I Danmarks Fiskeriforening ser man frem til samarbejdet.

– Først og fremmest vil jeg gerne sige stort tillykke til Jacob Jensen. Jeg ser frem til samarbejdet, og jeg tror på, vi i fællesskab kan sikre et endnu mere bæreygtigt fiskeri, der fortsat bidrager med klimavenlige og sunde fødevarer og vigtige arbejdspladser i yderområderne, siger formand for Danmarks Fiskeriforening.

I regeringsgrundlaget kan man læse, at der skal udarbejdes en samlet vision for dansk fiskeri, der sikrer et bæredygtig fiskeri økonomisk og miljømæssigt. Den vision er man helt klar til at bidrage til i fiskerierhvervet.

– Jeg glæder mig meget til arbejdet med en samlet vision for fiskerierhvervet. Det har vi ønsket længe, og vi er helt klar til en god og tæt dialog om, hvordan vi kan fremtidssikre det danske fiskeri og håndtere, de udfordringer, vi står over for på kort og lang sigt, siger Svend-Erik Andersen.

 

Trawlforbud og kystfiskerordningen

I fiskerierhvervet noterer man sig også, at det af regeringsgrundlaget fremgår, at den åbne kystfiskerordning forlænges ligesom, at trawlforbuddet i Bælthavet også sætte på pause.

Det hilser man velkommen i Danmarks Fiskeriforening.

– Det er rigtig positivt, at man forlænger den åbne kystfiskerordnng. Det er den ordning flest kystfiskere har glæde og gavn af. Derfor er det klogt, at ordningen videreføres. Hvad angår Bælthavet, vil vi i fiskerierhvervet meget gerne finde en model, der både sikrer bedre beskyttelse og plads til, der kan være et fiskeri i fremtiden. Det håber vi meget, den nye minister vil være med til at sikre, siger Svend-Erik Andersen.

Tobis-fiskerne håber på varmere vejr

Man siger, at ligusterhækken skal være sprunget ud, før det er værd at fiske tobis, konstaterer Thyborøn-fiskernes formand

Tobis-fiskerne håber på varmere vejr

Man siger, at ligusterhækken skal være sprunget ud, før det er værd at fiske tobis,...