Første møde med ny minister

DFPO-formand Svend-Erik Andersen og den nye fiskeriminister Jacob Jensen stak før jul hovederne sammen til et konstruktivt møde om dansk fiskeri
af Line Dalgaard Jensen
22 dec 2022

Dansk fiskeri har fået en ny minister – det er forhåbentlig ikke gået nogen næsen forbi, og slet ikke Danmarks Fiskeriforening, som netop har haft sit første møde med fiskeriminister Jacob Jensen (V).

Her fik formand Svend-Erik Andersen og adm. direktør Kenn Skau Fischer mulighed for at fortælle om dansk fiskeri og de udfordringer, som de danske fiskere står over for.

Bl.a. den manglende adgang til norsk farvand fra nytår blev drøftet. Også lukkeperioderne i ålefiskeriet, hvor ønsket om ophugning og oplægning presser sig på, blev præsenteret for ministeren.

Ministeren lyttede og er klar til at trække i arbejdstøjet. For fiskeriet er det alfa og omega, at en minister er klar til dialog og samarbejde, og ud fra mødet lover det godt.

Det vidner også regeringsgrundlaget om. Her er kystfiskerordningen forlænget med et år og trawlforbuddet i Bælthavet er sat på pause. Begge dele skal der arbejdes videre med i 2023.

Danmarks Fiskeriforening ser frem til samarbejdet – og ministeren blev naturligvis inviteret til at komme ud og besøge de danske fiskerihavne.   

Læs mere om:

Flere Nyheder