Lars Barfoed i spidsen for ny kommission om fremtidens fiskeri

Formand og kommissorium er på plads for ny fiskerikommission. De vil i slutningen af 2023 komme med anbefalinger til at fremtidssikre fiskeriet

Fødevareminister Rasmus Prehn har sammen med Folketingets partier bag aftalen om udmøntning af Brexit-reserven netop sat navn på formanden for den nye fiskerikommission. Lars Barfoed bliver formand for den nye kommission, der skal undersøge, hvordan fiskerierhvervet fremtidssikres.

Beslutningen om at nedsætte en fiskerikommission kommer i kølvandet af Brexit, der blandt andet pga. kvotereduktioner har skabt udfordringer for dansk fiskeri.

Formanden udnævnes sammen med de ni andre medlemmer af kommissionen, som er eksperter inden for iværksætteri og fødevareudvikling, økonomi og finansiering, fiskeri, forvaltning og samfund, økosystemer, og klima. Navnene på de resterende medlemmer af fiskerikommissionen offentliggøres efter sommerferien.

Fiskerikommissionen afholder første møde i efteråret 2022 og forventes at afslutte deres arbejde i slutningen af 2023. Her vil kommissionen komme med anbefalinger til, hvordan fiskeriet fortsat kan udvikle sig, så det er økonomisk levedygtigt og bidrager til samfundsøkonomien, samtidig med at klima og havmiljø beskyttes.

Hele kommissoriet kan læses her

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...