Stigende fiskepriser hjælper fiskerne i brændstofkrisen

Prisen på fisk er meget med 17 procent. En vigtig stigning, som dog ikke alene kan redde fiskerne i brændstofkrisen
af Line Dalgaard Jensen
11 jul 2022

Brændstofpriserne stiger og stiger - men det gør priserne på fisk heldigvis også.

Som vi tidligere har kunne fortælle, så er priserne på fersk fisk steget med 17 procent, og de gode stigninger luner hos fiskerne.

Havde det ikke været for de voksende priser, så havde det absolut ikke kunne betale sig at fiske på grund af fiskernes udgifter til brændstoffer.

- For store dele af vores fiskeri er prisstigningerne på fisk i virkeligheden det, der gør, at vi har mulighed for at tage ud og fiske, siger Alfred Fisker, formand for Thyborøn Havns Fiskeriforening til DR:

- Al den stund brændstofpriserne er steget så meget, som de er, havde det simpelthen ikke været rentabelt at tage på havet, hvis ikke vi havde fået de bedre priser på fisk.

 

Rammer forburgerne

Denne samme melding lyder fra Hirtshals Fiskeriforening. Dermed ikke sagt, at alt er godt. Nok er man i Hirtshals glad for de højere priser for fiskernes skyld, men omvendt vil man jo gerne, at forbrugerne spiser og vælger fisk.

- Jeg ved ikke, om man skal glæde sig over, at det hele er steget, men fiskepriserne er i hvert fald steget i takt med alt muligt andet, siger Niels Kr. Nielsen, formand for Hirtshals Fiskeriforening.

Generelt er alle priser på fødevarer steget, og meget langt mere end fisk.

 

Priser gør det ikke alene

Også priserne på de materialer, som fiskerne skal bruge, er steget.

Dertil kommer brændstofudgifterne, og dermed kan de gode priser på fisk, ikke alene råde bod på den pressede situation i fiskeriet. 

- Vi støtter op om sanktionerne mod Rusland, men det kan ikke nytte noget, at man trækker tæppet væk under erhvervslivet herunder fiskeriet, siger Alfred Fisker til TV MidtVest.  

Læs mere om:

Flere Nyheder