Havplan rykker tættere på

Erhvervsminister Morten Bødskov forventer at lande aftale om en havplan inden sommer

Ifølge Altinget så skal arbejdet med havplanen nu for alvor til at tage fart.

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) har nemlig de seneste uger indledt drøftelser med Folketingets partier, skriver netmediet. Drøftelserne skal munde i ud i en aftale om en ny havplan, og den skal snart være på plads. 

– Det skal vi gerne være færdige med inden sommerferien, fordi vi skal have en ny havplan i september måned, siger Morten Bødskov.

For nylig meddelte regeringen, at den går efter at sikre plads til, at 30 procent af havet bliver udlagt til vedvarende energi. I den forbindelse har Danmarks Fiskeriforening og fiskerne påpeget, at det vil kræve tæt dialog med fiskeriet, så der både bliver plads til fiskeri og havvind.

Derudover har regeringen i sit regeringsgrundlag meldt ud, at det vil være en havplan med 10 procent strengt beskyttede områder og 20 procent beskyttede områder. Her lyder det også klart, at der skal være sameksistens mellem naturhensyn, havvind og fiskeri.

Ifølge Altingets kilder så har de seneste ugers møder været bilaterale, og der har ikke været tale om egentlige forhandlinger, men indledende drøftelser.   

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...