Gilleleje-fiskere ryster på hovedet af DN-kampagne

Fiskerne føler, at deres erhverv bliver truet af Danmarks Naturfredningsforenings kampagne mod bundtrawl

TV 2 Kosmopol har været forbi kajen i Gilleleje. Her har de mødt en række fiskere, som i den grad ryster på hovedet af Danmarks Naturfredningsforenings kampagne mod bundtrawlsfiskeri. 

Her halter fakta i den grad, men fiskerne frygter, at den almindelige danskere alligevel hopper på budskabet om at begrænse fiskeriet og forbyde bundtrawl i beskyttet hav. 

– Det er noget pjat, der bliver sagt. De siger, at vi skader havbunden, men det passer jo ikke, siger Carsten Nordahl.

– Det er jo helt galimatias. Det er jo ren populisme at påstå, at det skulle hjælpe på fiskebestanden, lyder det fra Ulrik Kølle.

Formand for Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersen bakker fiskerne op.

Han tager især afstand fra DNs kritik af, at man i dag må bundtrawle i et beskyttet område. Mange af områderne er nemlig beskyttet af hensyn til fugle eller marsvin, som trawlfiskeriet ikke påvirker. 

– Det giver jo ikke mening for os, når det nu er havfugle, der skal beskyttes, at nogen så også vil beskytte havbunden på 200 meter vand, siger formand for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen.

Eftersøgning af fisker er indstillet

Den fisker, der mandag eftermiddag faldt over bord fra sin fiskekutter ved Søndervig er stadig ikke fundet, hvilket har fået forsvaret til at indstille...

Eftersøgning af fisker er indstillet

Den fisker, der mandag eftermiddag faldt over bord fra sin fiskekutter ved Søndervig er stadig...