Ocean Prawns vil ikke købe sig til klimaaflad

Fiskerigiganten vil ikke være klimaneutrale for enhver pris

Kombitrawleren Atlantic Enteprise, der er det nyeste fartøj i Ocean Prawns fiskeflåde. Fartøjet er så klimavenligt, som teknologien tillader det for nu. Foto: Ocean Prawns

Den bornholmske virksomhed Ocean Prawns vil gerne være en bæredygtig frontløber. Det har administrerende direktør Daniel Barslund tidligere udtalt til onlinemediet FødevareWatch.

Nu fortæller direktøren, i et nyt interview til FødevareWatch, at Ocean Prawns forsøger at være så klimavenligt som muligt, men Daniel Barslund fortæller, at man ikke kan blive helt klimaneutral uden tilkøb af klimakreditter – en taktik han ikke er begejstret for.

– Så skal vi købe kompensation og det er jeg ikke tilhænger af. Man skal ikke brande sig på baggrund af aflad, fortæller Daniel Barslund til FødevareWatch.

Ocean Prawns har i sine forsøg på at blive endnu mere klimavenlig opnået MSC-certificering på 85 procent af deres fiskerier. Samtidig har man udskiftet to gamle trawlere ud med et nyt fartøj, der er mere effektivt og klimavenligt.

Hvor meget den nye trawler kan reducere på virksomhedens klima-konto vides ikke. Det skyldes at Ocean Prawns endnu ikke er omfattet af EU’s regler om ESG-rapportering. Først fra 2028 skal den danske virksomhed fremlægge deres ESG-data.

Bøgsted tog med ålefiskere på fjordfiskeri

Folketingsmedlem Kristian Bøgsted (DD) blev bekræftet i, at bestandene af sæler og skarver er alt for store, da han forleden var med to sjællandske...

Bøgsted tog med ålefiskere på fjordfiskeri

Folketingsmedlem Kristian Bøgsted (DD) blev bekræftet i, at bestandene af sæler og skarver er alt...