Tidligere folketingsmedlem: – DN og manipulerende forskere undergraver demokratiet

Kristian Pihl Lorentzen langer ud efter DN på Facebook, hvor han kritiserer foreningen for bevidst at manipulere med danskerne

Foto: Folketinget.dk

– Danmarks Naturfredningsforening (DN) burde koncentrere sig om at stå vagt om natur og miljø med afsæt i fakta og saglig argumentation. Desværre har DN i de senere år slået ind på en farlig, aktivistisk kurs, hvor foreningen benytter sig af falsk propaganda, fake news samt bevidst manipulation, sådan skriver det tidligere medlem af Venstre, Kristian Pihl Lorentzen på Facebook.

Den forhenværende fuldtidspolitiker er ikke imponeret over, hvordan DN, med hans ord, har ført politikere bag lyset og efterfølgende spændt dem for foran foreningens politiske vogn på et falsk grundlag.

– Det er dybt problematisk, når det lykkes DN at lokke og presse politikerne til at træffe vidtgående beslutninger på et falsk grundlag. Den slags hører ikke hjemme i et velfungerende demokrati, hvor beslutninger bør være baseret på fakta og saglig debat, skriver han blandt andet.

Kritikken fra Kristian Pihl Lorentzen kommer efter den seneste uges afsløringer i Jyllands-Posten, hvor mediet har kunne dokumentere, at forskere i ind- og udland piller en rapport fra Aarhus Universitet, der er købt og bestilt af DN, fra hinanden.

Rapportens ophavsmænd fra Aarhus Universitet får også ord med på vejen i opslaget, hvor Pihl Lorentzen siger, at forskerne bag bør have røde ører, nu hvor forskere fra blandt andet DTU Aqua har pillet rapporten fra hinanden.

Asger Christensen er bekymret over valg af kommissær

Fiskerispørgsmål risikerer at drukne i spørgsmål om miljø, vurderer Asger Christensen

Asger Christensen er bekymret over valg af kommissær

Fiskerispørgsmål risikerer at drukne i spørgsmål om miljø, vurderer Asger Christensen