Østersø-fiskerne lander færre brislinger til højere priser

De danske fiskere landede markant færre brislinger fra Østersøen i januar, end de gjorde i samme måned sidste år

Foto: Fiskeri Tidende

Det har været småt med landinger af brisling fra Østersøen i januar.

Ved udgangen af måneden havde de danske fiskere landet godt 3.600 ton, hvilket er et markant fald sammenlignet med landingerne i januar sidste år, hvor de danske fiskere landede knap 5.800 ton.

Værdien af de danskfangede brislinger i januar endte på godt 13 millioner kroner mod godt 17 millioner kroner sidste år.

Faldet i landingsværdien er altså noget lavere end faldet i landinger, hvilket betyder, at fiskerne har fået højere priser for deres brislinger i år, end de gjorde sidste år.

Den gennemsnitlige kilopris er steget fra 2,97 kroner til 3,62 kroner.

Det er den højeste gennemsnitspris på brisling fra Østersøen i en årrække.

Prisstigningen indikerer, at der fortsat er god efterspørgsel på industrifisk, men det er for tidligt at konkludere, de danske fiskere også kan se frem til stigende priser, når det senere på året går løs med fiskeri efter først tobis og siden brisling i Nordsøen.

Sidste år fik de danske fiskere i gennemsnit 2,28 kroner per kilo for tobis fra Nordsøen og 3,96 kroner per kilo for brisling fra Nordsøen.

Priserne på brisling fra Nordsøen er typisk højere end på brisling fra Østersøen, fordi de brislinger, der fanges i Nordsøen, har et højere olieindhold, end dem der fanges i Østersøen.

Thyborøn er den havn, hvortil de danske fiskere har landet flest brislinger fra Østersøen i januar.

Herefter følger Grenå, Hanstholm og Nexø.