Erfaren mand overtager styringen af H 410 Wicki Alex

Stigende priser og stabile mængder af konksnegle har givet 45-årige Thomas Jensen mod på at overtage Hundested-fartøjet H 410 Wicki Alex fra Børge Larsen.

45-årige Thomas Jensen (i midten) overtog søndag 14. januar H 410 Wicki Alex fra 72-årige Børge Larsen (til venstre). I forbindelse med overtagelsen har fartøjet ændret navn til H 410 Barrett. Thomas Jensen har i adskillige år fisket sammen med Børge Larsen, og han kender derfor båden nærmest bedre end sin egen bukselomme. Foto: Ferdinandsen.

Thomas Jensen har et livslangt forhold til fiskeri. Et kærlighedsforhold fristes man til at sige, idet det fremgår meget tydeligt, at fiskeri er hans foretrukne levevej.

Nu indleder Thomas Jensen et helt nyt kapitel i sin fiskeri-karriere.

45-årige Thomas Jensen har nemlig overtaget fartøjet H 410 Wicki Alex i Hundested.

Overtagelsen fandt sted søndag 14. januar, da den nuværende ejer – 72-årige Børge Larsen – i en del år har ønsket at skrue ned for aktivitetsniveauet. Overtagelsen betyder desuden, at Wicki-Alex skifter navn til Barrett.

Startede snegle-fiskeri for syv år siden

For syv år siden indledte Thomas Jensen et langvarigt samarbejde med Børge Larsen ombord på H 410 Wicki Alex, hvor planen om at fiske konksnegle for første gang blev ført ud i livet.

De to herrer må derfor siges at være nogle af de mest erfarne i kongeriget, når det gælder denne type fiskeri.

– Det er blevet til utallige timer ombord på H 410 Wicki Alex, så jeg kender båden som min egen bukselomme. Når priserne på snegle nu ser ud til at fortsætte opad, så er der tale om det helt rigtige tidspunkt at overtage fartøjet. Så jeg har godt mod på fremtiden, siger Thomas Jensen.

Han tilføjer, at fiskeriet efter konksnegle hovedsageligt foregår i det sydlige Kattegat. Fangsten bliver losset i Hundested og afsat via en dansk grossist/distributør.

Fiskerne betaler igen prisen for politisk svigt i Østersøen

Selv om fiskeriet i forvejen er stærkt begrænset i Østersøen, har Ministerrådet besluttet at reducere fiskerimulighederne yderligere i 2025

Fiskerne betaler igen prisen for politisk svigt i Østersøen

Selv om fiskeriet i forvejen er stærkt begrænset i Østersøen, har Ministerrådet besluttet at reducere...