Kyststater skal handle nu: Bæredygtigt makrelfiskeri på dagsordenen

PelAC foreslår at bruge markedsmagter og andre redskaber, som EU-kommissionen har til rådighed, for at håndhæve overholdelsen af bæredygtige fiskeripraksisser

Arkivfoto

I en nylig appel opfordrer Pelagic Advisory Council (PelAC) alle kyststater til at genoptage forhandlingerne når det handler om fiskeriet efter makrel.

Det skriver fiskerimediet The Fishing Daily.

Rådet understreger behovet for en ordning, der reelt afspejler bæredygtige fiskeripraksisser og de langsigtede interesser for alle involverede parter.

Tre nationer under anklage

Dette sker efter at Norge, Færøerne og Storbritannien efter forhandlinger har tildelt sig store makrelkvoter – uden større hensyntagen til andre nationer eller EU. Kvoter, som efter Pelagic Advisory Council er alt for store i forhold til hvad der vurderes som bæredygtigt.

I brevet opfordres også Europa-Kommissionen og Rådet for Den Europæiske Union til at tage afgørende skridt mod den uansvarlige adfærd, der ligger i de tre landes fastsættelse af for høje kvoter.

Ønsker handling fra EU-kommissionen

PelAC foreslår at bruge markedsmagter og andre redskaber, som EU-kommissionen har til rådighed, for at håndhæve overholdelsen af bæredygtige fiskeripraksisser. De tre lande – Storbritannien, Norge og Færøerne – er nemlig ikke medlemmer af EU.

Pelagic Advisory Council fremhæver, hvor presserende det er at tage hånd om problemet for at forhindre yderligere skade på makrelbestanden og sikre dens langsigtede levedygtighed for alle involverede kyststater.

Både Irland og Island har i kølvandet på aftalen mellem Norge, Storbritannien og Færøerne været ude med kraftig kritik af aftalen mellem de tre kystnationer.

Nordjyske borgmestre bakker op om fiskeriet

De nordjyske borgmestre glæder sig over, at miljøminister har kasseret udskældt rapport om trawlfiskeriet

Nordjyske borgmestre bakker op om fiskeriet

De nordjyske borgmestre glæder sig over, at miljøminister har kasseret udskældt rapport om trawlfiskeriet