En million glasål udsat i Slesvig-Holsten

For fjerde gang arrangerede Foreningen til Bevarelse af Maritime Liv og Habitater en landsdækkende udsætning af glasål fra Flensborg Fjord til Elben

Nogle af ålene blev sejlet ud til indsejlingen til Flensborg Havn, hvor de blev sat ud. Foto: Fiskeri Tidende

En million glasål er blevet hentet i Frankrig, og torsdag ankom de så til det nordlige Tyskland med fly, hvor de efterfølgende er blev udsat i ni forskellige områder i Slesvig-Holsten.
De mange glasål har en værdi på 94.300€ og er finansieret af donationer igennem ”Aalutsetten in de Schlie”, åleandelen for Slesvig-Holsten og initiativet til at fremme den europæiske ål. Derudover er der også midler fra fiskeriafgiftsfonden og fra Den Europæiske Hav-, Fiskeri- og Akvakulturfonden
I sådan en flamingokasse, som man ser på billederne, er der et kilo glasål, hvilket svarer til 3000 små, fine ål. Håbet er, at de vil æde sig store og fede, for derefter at søge ned til Sargassohavet for at gyde. Ved at blive sat ud i Flensborg Fjord har de små ål fået et lille skub på deres ellers lange rejse.
I slutningen af maj vil det grænseoverskridende samarbejde mellem tyske fiskere og danske fiskere i Bælternes Fiskeriforening for tredje gang udsætte ål fra Kollund i Sønderjylland nær grænsen.
Cirka 3000 glasål Foto: Fiskeri Tidende
Nænsomt bliver de små glasål hjulpet ud i Flensborg Fjord af de lokale fiskere Foto: Fiskeri Tidende
Hver kasse indeholder godt og vel et kilo glasål Foto: Fiskeri Tidende
Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder