Miljøminister: Jeg har ikke noget imod den enkelte fisker

Magnus Heunicke svarede hurtigt på, om han mener fiskerne hygge-hærger i Bælthavet – han ville hellere tale om trawlforbud

Det skulle handle om, hvorvidt det er miljøministerens holdning, at danske fiskere hygge-hærger i Bælthavet, når de bruger bundslæbende redskaber.

Det havde miljøminister Magnus Heunicke (S) selv kaldt det, da han tidligere på året var medvirkende i en podcast.

I dag blev han så forholdt sig sine udtalelser i podcasten, da Kristian Bøgsted fra Danmarks Demokraterne udspurgte miljøministeren om dennes udtalelser, da der var spørgerunde i Folketingssalen.

– Nej, det er det selvfølgelig ikke. Jeg har kæmperespekt for fiskere, kender selv masser af fiskere og har respekt for den enkelte fisker.

– Men vi kan ikke komme uden om, at fiskeri med bundslæbende redskaber påvirker havbunden, og at det i enkelte tilfælde er ekstremt negativt og gør skade på den havnatur, som i forvejen er meget, meget presset.

– Og når der trækkes et trawl over havbunden én eneste gang, så ved vi, at mange af bunddyrene dør, og de udgør fødegrundlaget for en lang række andre arter, indledte miljøministeren sin forklaring på, om det er hans holdning, at fiskere som skrevet hygge-hærger.

Efterfølgende fortalte og forklarede Kristian Bøgsted miljøministeren, at fiskerne trawler på mindre områder end tidligere, og at han samt erhvervet anerkender at torsken er presset, men at det ikke alene er bundslæbende redskabers skyld.

Fiskeriordføreren fra Danmarks Demokraterne forsøgte at forholde fiskeriministeren, at sæl og skarv udgør en langt større presfaktor for fiskebestandene end fiskernes redskaber.

Ministeren anerkendte at der var mange faktorer i spil, men hans holdning er, at der stadig skal fiskes mindre med bundslæbende redskaber.

Afslutningsvist opfordrede Kristian Bøgsted ministeren, og andre, til, at tale bedre om fiskerne og fiskeriet – for det fortjener erhvervet.

Se hele miljøminister Magnus Heunickes svar til Kristian Bøgsted her. Spørgsmålet til ministeren begynder 13.50.

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder