Bøgsted tog med ålefiskere på fjordfiskeri

Folketingsmedlem Kristian Bøgsted (DD) blev bekræftet i, at bestandene af sæler og skarver er alt for store, da han forleden var med to sjællandske fiskere på fiskeri

Danmarksdemokraternes Kristian Bøgsted var forleden med Karrebæksminde-fiskerne Thomas Ditlevsen og Søren Henriksen på ålefiskeri på Avne Fjord.

Thomas Ditlevsen, der også er bestyrelsesmedlem i Danmarks Fiskeriforening, havde inviteret politikeren med på turen for at vise ham, hvad det betyder for fiskerne, at bestanden af både sæler og skarver er kommet ud af kontrol.

Derudover ville han gerne fortælle ham om de problemer, ålefiskerne har som følge af lukkeperioder og de manglende muligheder for at gennemføre generationsskifter.

– Jeg fik et godt indblik i deres fiskeri med ruser og garn, og jeg kunne ved selvsyn se, hvor hårdt ramt de er af de enorme bestande af sæler og skarver. Der var rigtig mange ruser, der var ødelagt af sæler, eller hvor sælerne lige havde spist lidt af fiskene. Der var også fisk med tydelige mærker efter skarv, fortæller Kristian Bøgsted.

– Vi fik også en god snak efterfølgende om, hvad de ser af udfordringer i fiskeriet, og jeg fik mange gode input, som jeg kan tage med videre i mit arbejde med fiskeriet, siger han.

Thomas Ditlevsen glæder sig over, at Kristian Bøgsted tog sig tid til at tage med på fiskeri.

– De fleste politikere sidder bare inde på Christiansborg og snakker om tingene. Det er rart med sådan en som Kristian, der godt vil med ud at se, hvordan tingene foregår, og hvad det er, vi slås med, siger Thomas Ditlevsen.

Norske havforskere: Tobis kan blive truet af CO₂-lagring på dansk sokkel

Project Greensand, som efter planen skal lagre CO₂ på dansk sokkel, ligger kun få kilometer fra vigtige tobisområder syd for Norge

Norske havforskere: Tobis kan blive truet af CO₂-lagring på dansk sokkel

Project Greensand, som efter planen skal lagre CO₂ på dansk sokkel, ligger kun få kilometer...