Store ændringer i Krog Nobis

Virksomheden, der sætter fiskeriet i børnehøjde, vil være en forening fremover

Emilie (tv.) og Maria er kvinderne bag Krog Nobis. De vil nu ændre strukturen, så Krog Nobis fremover er en forening og ikke en privat virksomhed. Foto: Krog Nobis

Krog Nobis, med Maria Mejlhede Krog i front, har i de sidste tre år arbejdet med at sætte fiskeriet på de unges dagsordenen. Virksomheden mener, at tidlig involvering er afgørende for at vække unges interesse, fremme innovation og styrke bæredygtig fremgang af erhvervet.

Nu er det blevet besluttet at virksomheden fremover skal være en forening. Forklaringen på ændringen skyldes, at man gerne vil fortsætte med at lade Krog Nobis vokse og fortsætte det aktive arbejde, man har brugt de sidste tre år på. Men for at det kan lade sig gøre skal der penge til, og det er svært at få økonomisk støtte som en privat virksomhed.

– Krog Nobis har ikke økonomi til at løfte fiskeriets ungetjeneste alene på de engangsbeløb, vi fik tilbage i 2022 og 2023. Men vi har opnået større erfaring, netværk og lyst til at arbejde med de unge. En forening, tænker vi, kunne være vejen frem for en realistisk og holdbar måde, men en forening er intet uden sine medlemmer og en klar vision om at gøre en forskel.

– Ved at skabe en forening får vi langt større mulighed for at søge økonomisk støtte fra både EU, statslige midler og private fonde som Nordea og Mærsk. Dette er ikke muligt som privat virksomhed, skriver Krog Nobis i pressemeddelelsen, der annoncerer strukturskiftet i virksomheden.

Den nye forening vil have til formål at have fokus på og skabe resultater igennem samarbejde. Intentionen er ikke at skabe et produkt til de unge, men i fællesskab med de unge.

Krog Nobis inviterer til stiftelse af den nye forening. Stiftelsen vil finde sted i Krog Nobis’ lokaler på Kai Lindbergsgade 200, 7730 Hanstholm fredag d. 23. august kl. 13:00.

Skriv til Maria Mejlhede Krog på enten 28 51 31 58 eller på mm@krognobis.dk om du vil deltage i stiftelsen af den nye forening.

Bøgsted tog med ålefiskere på fjordfiskeri

Folketingsmedlem Kristian Bøgsted (DD) blev bekræftet i, at bestandene af sæler og skarver er alt for store, da han forleden var med to sjællandske...

Bøgsted tog med ålefiskere på fjordfiskeri

Folketingsmedlem Kristian Bøgsted (DD) blev bekræftet i, at bestandene af sæler og skarver er alt...