Havmølleparken Nordsøen 1 truer fiskeriet i Hvide Sande

Et forbud mod bundslæbende redskaber i visse områder forventes at blive indført, hvilket bekymrer de lokale fiskere

Arkivfoto

Den kommende havmøllepark Nordsøen 1 vil få betydelige konsekvenser for fiskeriet i området, både for industri- og konsumfisk. Et forbud mod bundslæbende redskaber i visse områder forventes at blive indført, hvilket bekymrer de lokale fiskere.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Ved et orienteringsmøde i Kloster torsdag informerede Energistyrelsen om planerne for Nordsøen 1. Ifølge styrelsen skal der trækkes to strømkabler fra parkens nordlige delområde til el-knudepunktet i Idomlund og ligeledes to kabler fra hver af de sydlige delområder til Endrup.

– Fiskeriet i Hvide Sande bliver hårdt ramt. Skal vi løfte vores trawl, når vi kommer til et kabel? Det er ikke fair. De ville gøre det så billigt som muligt, men det er fiskerne, der straffes hver gang, sagde fiskeskipper Jens “Buller” Frich på mødet.

Nordsø 1-projektet befinder sig nu i anden offentlighedsfase, hvor alle interesserede kan indsende bemærkninger til Energistyrelsen senest 12. august. Fristen for at byde på koncessionen på parken er den 5. december.

 

Nye tilladelser til fiskeri af blåmuslinger i Limfjorden

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden i sæson 2024-25

Nye tilladelser til fiskeri af blåmuslinger i Limfjorden

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden...