Fiskere frygter forringelser ved havvindmølleparken Thor

Fiskerne frygter forringelser af havmiljøet og fiskebestanden, baseret på erfaringer fra Anholt, hvor fiskeri mellem møllerne er blevet umuligt

Arkivfoto

Fiskerne fra Thyborøn-Thorsminde Fiskeriforening, med formand Alfred Fisker Hansen i spidsen, er bekymrede over etableringen af havvindmølleparken Thor 22 kilometer ud for Thorsminde.

Fiskerne frygter forringelser af havmiljøet og fiskebestanden, baseret på erfaringer fra Anholt, hvor fiskeri mellem møllerne er blevet umuligt. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

– Vi ved, hvad der kommer til at ske med havmiljøet og fiskebestanden. Jeg har flere kollegaer, som fisker i Kattegat nær havvindmølleparken ved Anholt, og de fanger ingen fisk mellem møllerne, siger Alfred Fisker Hansen ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Til trods for fiskernes bekymringer er beslutningen om parken allerede truffet af Folketinget i 2018, og den skal stå klar i 2027 for at forsyne en million husstande med grøn strøm.

RWE anerkender bekymringer

Pia Lanken, vicedirektør i den danske afdeling af tyske RWE, der skal bygge parken, anerkender ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern bekymringerne men understreger, at der mangler data for at kunne vurdere den fulde påvirkning på fiskebestandene.

Under et nyligt borgermøde i Thorsminde blev der udtrykt støtte fra både kommune og borgere. Miljøkonsekvensrapporten for projektet er i øjeblikket i høring, og byggearbejdet forventes at starte snart, hvilket vil lukke området for fiskeri i to år.

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...