Her er de nominerede til Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2024!

Landets gastronomiske elite er klar til at dyste, når Landbrug & Fødevarer i samarbejde med Whiteguide afholder de prestigefyldte konkurrencer Årets Ret med Gris og Årets Ret med Fisk & Skaldyr den 4. november i København

Årets ret med Fisk og Skaldyr

Årets Ret med Fisk & Skaldyr – En fejring af kvalitetsfisk og skaldyr i dansk gastronomi

For tredje år i træk fejrer Årets Ret med Fisk & Skaldyr havets mange muligheder på danske tallerkener. Interessen for denne kategori har igen været rekordstor i år, med kokkene, der demonstrerer deres evner inden for håndværk og smag med fokus på fisk og skaldyr.

Det er svært ikke at blive begejstret, når man ser det fantastiske felt af indstillinger, der er væltet ind igen i år. Danske kokke er verdensklasse skarpe på fisk og skaldyr, og niveauet er endnu en gang tårnhøjt, med stort fokus på bæredygtige fangstmetoder, råvarevalg og smag som en central driver for mere fisk på menuen, siger Anders Nicolajsen, som fremhæver de store udfordringer ved at indsnævre feltet blandt de mange topkvalificerede indstillinger.

De fire nominerede til Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2024 er:

  • Restaurant STUDIO, København
  • Restaurant Moment, Rønde
  • Restaurant Aure, København
  • Restaurant TRI, Vestervig

Tillykke til de fire nominerede. I løbet af oktober vil vi løbende præsentere de nominerede restauranter og deres bud på en vinderret med fisk og skaldyr.

Vinderret 2023, Årets Ret med Fisk og Skaldyr, Falsled Kro. Foto: Rasmus Palsgård
Norske havforskere: Tobis kan blive truet af CO₂-lagring på dansk sokkel

Project Greensand, som efter planen skal lagre CO₂ på dansk sokkel, ligger kun få kilometer fra vigtige tobisområder syd for Norge

Norske havforskere: Tobis kan blive truet af CO₂-lagring på dansk sokkel

Project Greensand, som efter planen skal lagre CO₂ på dansk sokkel, ligger kun få kilometer...