Færøsk trawlproducent øger salget med 34 millioner kroner i 2023

Pressefoto: Vónin

Færøske Vónin, som producerer trawl og anden udrustning til fiskeri og akvakultur, har oplevet vækst i 2023 med en stigning i salget på 34 millioner kroner – fra 603 millioner kroner i 2022 til 637 millioner kroner i 2023.

Det oplyser Vónin i en pressemeddelelse.

Væksten skyldes øget salg til markeder uden for Færøerne. Dog faldt det samlede økonomiske resultat fra 52 millioner kroner i 2022 til 47 millioner kroner i 2023 på grund af højere lønudgifter, afskrivninger og renteudgifter på investeringer i bygninger og udstyr.

Vækst indenfor akvakultur

Salget til akvakulturindustrien er steget markant og udgør nu mere end en tredjedel af Vónins samlede salg.

I 2023 åbnede Vónin nye faciliteter i  Færøerne og Norge. For at styrke deres markedsposition i Skotland har Vónin købt firmaet Mørenot Scotland, nu Vónin Scotland, der betjener akvakulturindustrien fra to lokationer i Hebriderne og Shetlandsøerne. Byggeriet af et nyt anlæg i Kyleakin, Isle of Skye, er også påbegyndt.

I 2023 havde Vónin et gennemsnit på 454 ansatte, heraf 103 på Færøerne. Vónin opererer i flere lande, herunder Grønland, Skotland, Canada, Danmark, Norge og Litauen, og tilbyder udstyr til fiske- og akvakulturindustrien.

Nordjyske borgmestre bakker op om fiskeriet

De nordjyske borgmestre glæder sig over, at miljøminister har kasseret udskældt rapport om trawlfiskeriet

Nordjyske borgmestre bakker op om fiskeriet

De nordjyske borgmestre glæder sig over, at miljøminister har kasseret udskældt rapport om trawlfiskeriet