Færinger øjner muligheder for øget fiskeeksport til EU

Ny aftale baner vejen for øget eksport af fisk fra Færøerne til EU

Kommissionsformand Ursula von der Leyen og Færøernes lagmand Aksel V. Johannesen. Foto: Løgmansskrivstovan

På Færøerne er der nu fornyet håb om bedre eksportmuligheder til EU, efter at formanden for EU-kommissionen, Ursula von der Leyen torsdag 14. marts var på visit i Nordatlanten.

Under sit besøg underskrev hun et såkaldt “Memorandum of Understanding on Enhanced Cooperation” (link til pdf) med Færøernes lagmand Aksel V. Johannesen. Og selv om aftalen indeholder meget lidt konkret om samarbejde, så øjner man på Færøerne mulighed for bedre adgang til EU-markedet for færøske fiskeprodukter.

– Færøerne har allerede en handelsaftale med EU. Men når det gælder forædlede fiskeprodukter produceret på Færøerne, så eksisterer der i dag en række forhindringer med hensyn til markedsadgang. Med den aftale, som vi nu har underskrevet, har vi taget det første skridt til blandt andet bedre adgang til EU-markedet for færøske fiskeprodukter, siger Færøernes socialdemokratiske lagmand Aksel V. Johannesen til mediet KvF.

Han understreger dog, at det kommer til at tage tid at gennemføre de forbedrede handelsvilkår med EU. Dog er han meget fortrøstningsfuld efter mødet med Ursula von der Leyen, der selv udtrykte et ønske om at få gennemført ændringer så hurtigt som muligt.

Efter besøget på Færøerne fortsatte Ursula von der Leyen videre til Grønland.

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå i stykker efter opsendelsen. Dermed skulle der ikke være...

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå...