Brexit: Stadig dyb uenighed om fisk

Substantielle fremskidt, men stadig uenighed om fisk, er meldingen fra Boris Johnson og Ursula von der Leyen

Igen igen igen har EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, og den britiske premierminister, Boris Johnson, haft et telefonmøde… En samtale, som ikke bød på en aftale om EU og Storbritanniens fremtidige samarbejde om handel, fiskeri osv., men der er sket fremskridt, siger parterne i en fælles erklæring:

– Vi byder det velkomment, at der er sket substantielle fremskridt på mange områder, men der er stadig dyb uenighed om vigtige spørgsmål – navnligt omkring fiskeri. Det er en meget stor udfordring. Forhandlinger fortsætter i morgen.

Det var ikke forventet, at i går blev dagen, hvor der kom en aftale. Men ikke desto mindre er tiden knap.

Torsdag lød det fra Europa-Parlamentet, at de er parate til at se nærmere på aftalen mellem jul og nytår med henblik på at vedtage den – men det kræver, at aftalen senest er på plads søndag 20. december.

Samtidig har EU forberedt sig på, hvad der skal ske, hvis en aftale ikke kommer i hus. Bl.a. har de vedtaget midlertidige fiskekvoter for de tre første måneder af 2021. Om det bliver med adgang til norsk og britisk farvand er fortsat uvist.

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort sit regnskab for 2023, og tallene taler deres tydelige...

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort...