Ligger i havn og afventer tobis-sæsonen

L 854 Helle Ronny udnytter ventetiden med lidt småreperationer

For skipper og ejer af trawleren L 854 Helle Ronny, Conrad Hviid, er der ikke ligefrem travlt i øjeblikket. Fartøjet ligger ved kaj i Thyborøn for tiden, og det har det gjort i et stykke tid nu.

– Der er da altid lidt småting, vi kan lave om bord, men det ordner vi løbende. Så der er sådan set ikke det store at lave for os lige nu. Vi har ligget i havn siden begyndelsen af december, hvor vi stoppede med brisling. Lige nu går vi og venter på tobis-sæsonen, så det bliver selvfølgelig spændende at se, hvor stor kvoten bliver i år, lyder det fra Conrad Hviid.

Han har stadig lidt brislingekvote tilbage, men det gemmer han til juni måned.

– Vi har vel 300 tons brisling endnu, det gemmer vi til juni, og så kommer der ny brislingekvote i juli måned, siger Conrad Hviid.

Det er ikke kun skipper, der ikke har det store at lave om bord for tiden. Også mandskabet kan komme til at kede sig.

– Det er da ikke andet end et par dage siden, de vaskede hele skibet ned. Det gjorde de også lige omkring jul, så det ser da ud til, at de går og keder sig lidt, siger Conrad Hviid.

Om ikke så længe er det tid til syn for L 854 Helle Ronny, men det er ikke noget, der gør skipper nervøs.

– Vi har mellemliggende syn her den 18. februar. Men der plejer nu ikke at være noget at komme efter, for vi vedligeholder den jo løbende. Så fartøjet er helt klar til syn, siger en fortrøstningsfuld skipper.

Hvis han er fortrøstningsfuld omkring det forestående syn, er det samme ikke tilfældet, når det kommer til den forestående tobiskvote.

– Jeg frygter da lidt, hvordan kvoten kommer til at blive i år. Desværre bruger de stadig skrabetogter til at finde ud af, hvor meget kvote, vi skal have. Og det mener vi ikke, er den rigtige metode, siger Conrad Hviid.