7 nye trawlere får udstyr fra Furuno

Overblik er vigtigt med de mange informationer og data, som leveres af det elektroniske udstyr i dag på fiskefartøjet

Furuno har i øjeblikket syv nybygninger, som de leverer elektronisk udstyr til.

Der er tale om syv af de største trawlere i til fiskere i Nordøstatlanten, som er ved at blive bygget på Karstensens Skibsværft i Skagen og på et værft i Spanien.

Med et stort sæt af sensorer og elektronisk udstyr, der løser mange opgaver ombord på fiskefartøjet, lige fra fiskesøgning, til kursen for skibet og overvågning af arbejdspladserne ombord mm, så er overblikket nødvendigt.

Derfor er overblik og let anvendelighed nøgleord. Furuno lancerede derfor for et par år siden ”videowall”, der består af enten 4 eller 6 store 55 tommer skærme, som tilsammen danner et stort display.

Displayet kan vise præcis den sammensætning af informationer, som fiskeren ønsker, om det skal være navigationsinformationer med radar og søkort, eller fiskeri-information med ekkolod og sonar, eller hvad det end måtte være, som er koblet op på skibets udstyr.

Fremstillingen giver et godt overblik, eftersom de ønskede data kan placeres på steder og som valgfrie størrelser på displayet, hvor det passer bedst efter forholdene. VideoWall’en reducerer behovet for øvrige displays på broen, selvom der dog stadig kan være op i mod 15 almindelige marinedisplay i de helt store fartøjer. En del af disse displays skyldes ganske enkelt lovkrav, men mange af dem kommer med multi-touch betjening, som reducerer behovet for kontrolenheder, hvilket er pladskrævende og til tider virker uoverskueligt, fortæller Furuno Danmark A/S.

Midlertidig lukning af et område i Skagerrak

Fra den 27. april til17. maj 2024 er det forbudt at fiske inden for et område i den danske del af Skagerrak

Midlertidig lukning af et område i Skagerrak

Fra den 27. april til17. maj 2024 er det forbudt at fiske inden for et...