Massiv støtte til de københavnske fiskere

Stort fremmøde til København og Omegns Fiskeriforenings generalforsamling og flot støtte til Fiskerhavnens to sidste - og hårdprøvede - fiskere

I Københavns Sydhavn står de sammen. Fiskere og fiskerhavn skal bevares, og hvis nogen er tvivl, ja, så kunne de få syn for sagen til København og Omegn Fiskeriforenings generalforsamling.

Hver en stol var optaget og masser af mennesker klemte sig ind i det lille lokale, så det ikke var til at spotte, at der egentlig kun er to aktive erhvervsfiskere blandt de 140 medlemmer.

Nemlig Poul Rasmussen og Brian Kyed, som holder fanen højt på trods af, at tiderne ikke er gode.

– Med fare for at komme til at lyde som en uretfærdigbehandlet landmand, så vil jeg starte med at sige, at fiskeriet er gået rigtig skidt, sagde Brian Kyed, der er formand, i sin beretning.

Bl.a. har der været store udfordringer med sæler, ålestop, samt usikkerhed om havnens fremtid. Politikerne ønsker at bygge boliger i området. Stejlepladsen, hvor bundgarnsfiskerne har deres pæle, er blevet affredet, og fiskerne har endnu ikke fået en ny lejekontrakt på deres arealer på havnen. 

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...