Kom til foredrag i Frederikssund om ålen

Fiskeplejekonsulent Mads Christoffersen fra DTU Aqua fortæller i et aftenforedrag, hvad man ved og ikke ved om den gådefulde ål.

Hør om ålens mystiske liv
Mennesker langs Roskilde fjord har levet i tæt samspil med ålen gennem årtusinder. Nu er den tæt på at uddø. Kom og hør om et truet dyr med mange mysterier og stor kulturhistorisk betydning.

For mange er ålen ensbetydende med en dejlig delikatesse på frokostbordet, men få tænker måske over, at ålen er et spændende dyr i sig selv. Ja, nærmest et naturfænomen, fordi den altid har været omgærdet af mystik. Ålen er dog i dag så truet, at der er stor risiko for, at den uddør. Derfor forskes der intenst i mange aspekter af ålens liv, især med det formål at kunne redde ålen.

Omgærdet af mystik
Vi ved at ålen kan vandre store distancer, og særligt dens lange gydevandring på cirka 6.000 km til Sargassohavet har fascineret mange igennem tiderne. Men hvorfor er det egentlig, at ålen kun gyder et bestemt sted i Sargassohavet og kun der? Hvordan gyder ålen i det hele taget og hvordan finder ålelarverne tilbage til Europas kyster? Det er der en del mystik omkring.

Fiskeplejekonsulent Mads Christoffersen fra DTU Aqua fortæller i dette aftenforedrag, hvad man ved og ikke ved om den gådefulde ål.

Foredraget er for dig:
– der elsker naturen, fjorden og dyrelivet
– er lystfisker eller sejler
– interesserer dig for lokalhistorien

Tid, sted, pris:
14. november kl. 19:00 – 21:00
Pris: kr. 50,- Prisen inkluderer adgang til museet.
Billetter kan købets ved indgangen eller på billetto.dk.
Frederikssund Museum, Færgelundsvej 1, 3630 Frederikssund