DanFish: Kundetilpasning giver danske fiskerivirksomheder et forspring i udlandet

Danish Export – Fish Tech og en stribe virksomheder melder klar til DanFish med masser af gode ideer

Den internationale fiskeri- og fiskeforarbejdningsindustri efterspørger tilpassede løsninger. Her er danske virksomheder dygtige til at udvikle produkter, tænke innovativt og lytte til kundernes ønsker.

Sådan siger Martin Winkel, Head of Danish Export – Fish Tech, der arrangerer den danske fællesstand på DanFish International. 

Fiskeri- og fiskeforarbejdningsindustrien udvikler sig hastigt verden over, og fra den 9.-11. oktober bliver Danmark centrum for verdens fiskerielite, når DanFish International afvikles og besøgende fra mere end 50 lande kommer til Aalborg.

Her er samarbejde og tilpassede løsninger blandt de danske virksomheders forcer.

 

Tilpasning giver tilfredse kunder

NTF-Aalborg, der blandt andet producerer rustfri stålløsninger af tråd og rundstål, oplever ofte at blive kontaktet, fordi de tilbyder kundetilpassede løsninger:

– Vi tilbyder fra enkeltenheder til flere 1000 styk alt efter, hvad der passer til kundens behov. Kunden investerer i at få optimal udnyttelse af sit produktionsudstyr, så er produktets udformning og ikke kun prisen afgørende, fortæller Jørgen Ravn, Key Account Director og medejer af NTF-Aalborg.

 

Erfaringer i Danmark gavner eksporten

Kravene til udstyrsleverandører internt på det danske marked bidrager til det høje niveau, når danske virksomheder begiver sig ud på eksportmarkederne.

– Vi har store og kendte spillere i levnedsmiddelindustrien i Danmark, der hele tiden stiller høje krav til vores løsninger og udstyr. Det er med dem, vi udvikler os og får læring, der gør, at små og mellemstore virksomheder med succes kan gå ud over landets grænser, forklarer Jørgen Ravn.

 

Samarbejde på tværs i industrien

Ifølge Martin Winkel, Head of Danish Export – Fish Tech, er innovativ produktudvikling og samarbejde nøgleord, når danske virksomheder skal udover landets grænser:

– Det gælder både samarbejde med kunden, men også på tværs i industrien. Når den enkelte leverandør ikke kan levere en samlet løsning, så er danske fiskerivirksomheder dygtige til at samarbejde. Det øger chancen for at trække ordren til Danmark.

Her tilføjer Jørgen Ravn:

– Min svenske konkollega fortæller, at ude i verden er vi svære at hamle op med, fordi vi arbejder sammen på kryds og tværs. Det er svært at kile sig ind, når danske virksomheder gerne støtter hinanden med den rigtige løsning og hjælper hinanden via eksportnetværk.

Mere end 90 danske virksomheder på Pavilion of Denmark

Mere end 90 virksomheder udgør den danske fællesstand ’Pavilion of Denmark’ på DanFish International. Fællesstanden holder til i Hal D på stand 800-892, her udstiller blandt andre NTF-Aalborg.

– Det er en af verdens mest betydningsfulde messer inden for fiskeriindustrien og en unik chance for at fremvise danske kompetencer for et stort antal internationale interessenter og beslutningstagere, slutter Martin Winkel.  

Danish Export – Fish Tech er Danmarks største eksportnetværk af leverandører til den globale fiskeri-, akvakultur- og tilknyttede procesindustri. Tæt på 100 virksomheder samles i netværket, der er en del af Danish Export Association.