Slut med tunfiskeri for i år

Dårligt vejr sætter en stopper for dette års fiskeri efter blåfinnet tun i Skagerrak.
af Claus Kirkegaard
11 sep 2019

På trods af at der er givet dispensation til at fiske efter blåfinnet tun i Skagerrak resten af september, så har de fleste af de frivillige, der har deltaget i fiskeriet pakket deres grej sammen og er kørt hjem fra Skagen.

-Vi ville gerne have fanget 10 til 15 tun mere for at blive helt færdige. Men der kommer en byge af lavtryk, der vil give ustadigt vejr og gør det umuligt for de små både at sejle ud, siger professor ved DTU Aqua og ansvarlig for undersøgelsen af tun i de danske farvande, Kim Aarestrup til Nordjyske Stiftstidende.

Fiskeriet efter tun, som bliver mærket og sat ud igen, kan dog godt komme i gang igen, hvis vejret pludselig slår om.

-Vi holder altid øje med vejrudsigterne, og kommer der pludselig tre-fire dage med indian summer senere i september, vil vi kontakte lystfiskerne og høre, om nogle er klar til et par dages fiskeri. Men lige nu regner vi med, at det er slut for i år, siger Kim Aarestrup.

50 tun

Sidste år lykkedes det de frivillige fiskere og DTU Aqua at fange og mærke 91 tun. I år er tallet noget lavere - her er der kun blevet mærket 50 tun. Alligevel er Kim Aarestrup tilfreds.

-Målet var højere, men vi er godt tilfredse. Fiskeriet efter tun er så nyt, at vi er spændt på, om der overhovedet er nogle, når vi sejler ud. Og da vi begyndte i år, havde vi ikke fået meldinger om, at der var set tun i Skagerak og Kattegat. At vi fanger lidt færre tun end sidste år siger ikke noget om bestanden, siger Kim Aarestrup.

Læs mere om:

Flere Nyheder