Anbefaling: Nye rationer for jomfruhummerfiskeriet i uge 16

Fra 13/4 er rationerne på 750 kg store og 225 kg små hummere for fartøjer over 12 m, samt 500 kg store og 150 kg små hummere for fartøjer under 12 m

Danmarks Fiskeriforening kommer nu med nye anbefalinger for jomfruhummerfiskeriet. Som følge af corona-krisen har et enigt forretningsudvalg fulgt en indstilling fra jomfruhummerudvalget om et begrænset fiskeri af jomfruhummer i uge 16.

Det betyder, at fartøjer fra mandag 13. april 2020 kl. 00:00 til søndag 19. april 2020 kl. 23.59 anbefales at lande følgende rationer:

Fartøjer over 12 meter:

  • 750 kg store jomfruhummere
  • 225 kg små jomfruhummere

Fartøjer under 12 meter:

  • 500 kg store jomfruhummere
  • 150 kg små jomfruhummere

Rationerne gælder alle!

Anbefalingen af rationerne er hævet fra uge 15, da det forventes, at efterspørgslen forhåbentlig vil være voksende. Målet med de nye rationer er at holde fiskeri og forarbejdningsindustri i gang og tilfredsstille efterspørgslen på det nuværende mindre ferske marked.

Det er Danmarks Fiskeriforenings opfattelse, at fartøjerne i jomfruhummerfiskeriet langt hen ad vejen har fulgt anbefalingerne for uge 15. Nogle få har overskredet rationerne væsentligt. 

 

Landingsvejledning

Jomfruhummerudvalget har været i kontakt med de vigtigste opkøbere af jomfruhummere.

Det kommer fortsat herfra, at det er nemmest at komme af med de helt friske store hummer af bedste kvalitet, og derfor skal man generelt afholde sig fra at fiske henover påsken og lande tirsdag morgen efter påske. Denne anbefaling bringer Danmarks Fiskeriforening videre.

Landingsvejledning skal ikke ses som en begrænsning for dem, som fisker jomfruhummer som bifangst. Men rationen gælder alle. 

Jomfruhummerudvalget træder sammen igen torsdag d. 16. april 2020 for at komme med en indstilling til Danmarks Fiskeriforening om fiskeriet i uge 17.