Sunket kutter er nu bjærget fra Hanstholm Havn

Den kutter der tirsdag sank i Hanstholm havn er nu bjerget, og havnetrafikken forløber som normalt
af Helle Kristensen
22 apr 2020

Det gik ikke helt efter planen, da ND 50 Fru Pimp igår sejlede ind i Hanstholm havn for at losse fangsten af Tobis. Undervejs fik skibet slagside, og det resulterede i, at skibet sank inde i havnen. Ifølge Nordjyske medier, der bragte historien i går aftes, sank skibet på et yderst kritisk sted i havnen, nemlig der hvor tobislasten landes.
Der blev derfor også hurtigt iværksat tiltag, så det sunkne skib kunne bjærges.
Jesper Røge Nielsen fra Hanstholm Havn fortæller her til formiddag, at det er lykkedes at få det sunkne skib bjærget.

-Skibet er kommet op ved hjælp af kran, og det er forhalet til en anden kaj, så der er gang i maskineriet heroppe igen, fortæller Jesper Røge Nielsen. 

Det forlyder at skipper Peter Brandt slap fra uheldet uden fysiske skrammer, men det er stadig uvist, hvad der var årsag til at ND50 fik slagside og sank.


Gode råd til industrifiskeri


Det kan være forbundet med en øget risiko at sejle med en stor last af industrifisk, og i februar udgav fiskeriets arbejdsmiljøråd derfor også en vejledning, som kan medvirke til at øge sikkerheden ombord på de fartøjer, der fisker efter fiskerifisk.  

Er jeres sikkerhedsudstyr i orden? 

Tobissæsonen er netop forestående, og derfor er det vigtigt, at man har fået opdateret fartøjets sikkerhedsudstyr og fået afholdt en øvelse i brugen af udstyret. Det er særdeles vigtigt, at hele besætningen er bekendt med de specielle risici, der kan være forbundet med dette fiskeri og hvilke forholdsregler, der er vigtige for, at de kan udføre deres arbejde på en sikkerheds- og sundhedsmæssig fuldt forsvarlig måde.

Fiskeriets Arbejdsmiljøråd kan hjælpe med at gennemgå skibets sikkerhedsudstyr, så du er sikker på, at du har det lovpligtige udstyr ombord, samt assistere med tilrettelæggelse af øvelser med udstyret, opdatering af skibets arbejdspladsvurdering og evt. udarbejdelse af en procedure for evakuering af en person fra lastrummet/lasttanken.

Læs hele vejledningen fra fiskeriets arbejdsmiljøråd her

Der er også gode råd at hente i publikationen: Gode råd til industrifiskeri

Læs mere om:

Flere Nyheder