22 December – Julekuller på julebordet

Vi slår et slag for kuller på de danske middagsborde

Idag skal vi tale lidt om julekuller. Altså den slags julekuller du kan smække på en tallerken og skylle ned med snaps. For lige om lidt er det jul – og det er også tid til julehygge med god mad og rigelig afspritning. Og vi syntes du skal spise kuller denne jul.

 

Kuller tilhører torskefamilien, og den er én af de vigtigste arter inden for dansk fiskeri. Kuller fiskes primært i Nordsøen og Skagerak og den fanges med trawl, snurrevod og liner. Når de danske fiskere lander kuller, så vejer de typisk omkring 2–3 kg og måler omkring 30-40 cm. Men en kuller kan faktisk blive helt op til en meter lang, og den største kuller der er fanget i verden vejede 17 kg. Det er ganske mange filéter, der kan blive ud af sådan en basse.

Kuller kan som mange andre torskefisk bruges i de retter, hvor der ellers indgår fisk. MEN vi vil også gerne slå et slag for, at du køber røget kuller næste gang din fiskehandler har det i butikken. For det smager virkeligt godt! Et glimrende alternativ til eksempelvis røget laks.

 

Og når nu du mellem jul og nytår rammer et punkt hvor du ikke magter mere julemad, og bare drømmer om at rejse langt væk til sol og varme, så kan du prøve denne opskrift på dampet kuller med chili og koriander.

 

https://www.2gangeomugen.dk/opskrifter/fisk/ret/dampet-kuller-med-chili-koriander-og-lime/

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...