Tænk dig om, før du eksperimenterer med et helt erhverv

Medlemsmødet er i gang, hvor Danmarks Fiskeriforenings formand Svend-Erik Andersen og de 300 fiskere siger nej til kamera

Flere hundrede fiskere har fundet vej til Aalborg. De er sågar delt i to sale, men sådan må det uomtvisteligt være, når fiskeriministeren foreslår kameraovervågning i Kattegat. Fiskerne er på barrikaderne.

– Fremmødet bekræfter, at mødet er nødvendigt, og at der er stor, stor frustration i dansk fiskeri omkring, hvor regeringen og Folketinget vil hen med dansk fiskeri, påpeger formand for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen i sin velkomst, hvor der blev taget stærkt afstand fra kamera.

Dansk fiskeri står i en hårdt presset situation med faldende kvoter, Brexit og regler på regler. Kamera er dråben, der får bægeret til at flyde over:

– På fiskernes vegne vil jeg gerne bede dig tænke dig grundigt om, før du begynder at eksperimentere med erhvervet. I en tid hvor udfordringerne vælter ned over os! Kære minister, kig dig omkring. De ser måske bryske ud, men de er nervøse og bekymrede. De kan ikke forstå, hvorfor vi i Danmarks skal udskammes. Nogle er kommet dertil, at de er klar til at forlade erhvervet. Det er dråben.

– Men at eksperimentere med dansk fiskeri, det er netop, hvad vores fiskeriminister Mogens Jensen og hans embedsfolk har tænkt sig at gøre helt ud af det blå: man vil som eneste EU-land påtvinge danske fiskere, at de skal have deres fiskeriaktiviteter kamerakontroleret 24-7.

Biolog: Ålegræs alene kan ikke redde havet

Har man oversolgt idéen om ålegræs som redningsplanke? Ja, lyder svaret fra en biolog, der opfordrer til at få styr på udledningen af næringsstoffer

Biolog: Ålegræs alene kan ikke redde havet

Har man oversolgt idéen om ålegræs som redningsplanke? Ja, lyder svaret fra en biolog, der...