Tænk dig om, før du eksperimenterer med et helt erhverv

Medlemsmødet er i gang, hvor Danmarks Fiskeriforenings formand Svend-Erik Andersen og de 300 fiskere siger nej til kamera

Flere hundrede fiskere har fundet vej til Aalborg. De er sågar delt i to sale, men sådan må det uomtvisteligt være, når fiskeriministeren foreslår kameraovervågning i Kattegat. Fiskerne er på barrikaderne.

– Fremmødet bekræfter, at mødet er nødvendigt, og at der er stor, stor frustration i dansk fiskeri omkring, hvor regeringen og Folketinget vil hen med dansk fiskeri, påpeger formand for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen i sin velkomst, hvor der blev taget stærkt afstand fra kamera.

Dansk fiskeri står i en hårdt presset situation med faldende kvoter, Brexit og regler på regler. Kamera er dråben, der får bægeret til at flyde over:

– På fiskernes vegne vil jeg gerne bede dig tænke dig grundigt om, før du begynder at eksperimentere med erhvervet. I en tid hvor udfordringerne vælter ned over os! Kære minister, kig dig omkring. De ser måske bryske ud, men de er nervøse og bekymrede. De kan ikke forstå, hvorfor vi i Danmarks skal udskammes. Nogle er kommet dertil, at de er klar til at forlade erhvervet. Det er dråben.

– Men at eksperimentere med dansk fiskeri, det er netop, hvad vores fiskeriminister Mogens Jensen og hans embedsfolk har tænkt sig at gøre helt ud af det blå: man vil som eneste EU-land påtvinge danske fiskere, at de skal have deres fiskeriaktiviteter kamerakontroleret 24-7.