Brislingefiskeri klar til start med fin kvote

Årets brislingekvote er nu på plads. 144.154 tons i Nordsøen og 25.482 tons i Kattegat/Skagerrak, som må fanges fra 1. juli 2020 til 30. juni 2021

Er du brislingefisker, så er det på med grejerne og afsted, når vi passerer kl. 24. Nu er det nemlig nu – brislingesæsonen går officielt i gang 1. juli og varer frem til 30. juni 2021, og i den nye periode er brislingekvoten vokset. 

Den danske kvote for brisling i Skagerrak og Kattegat lyder på 25.482 tons. I Nordsøen er kvoten på 144.154 tons.

Der er tale om stigninger i begge områder. I 2019 måtte de danske fiskere fange 17.840 tons brisling i Skagerrak og Kattegat, men det er nu vokset til 25.482 tons. I Nordsøen er der sket en stigning fra 91.347 tons til 144.154 tons.

– Det er bestemt godt, at kvoten er blevet højere, siger Jesper Juul Larsen, formand for IP-udvalget i Danmarks Fiskeriforening: 

– Jeg håber, at vi nu er på vej til at få en rådgivning og kvote, der svarer til bestanden og de faktiske forhold. Fiskerne ser hvert år, at der kommer flere og flere brisling, og det skal kvoten selvfølgelig afspejle.

Sidste år var kvoten yderst lav, til trods for, at bestanden havde det godt og var på et historisk højt niveau. 

I år vil der ikke være mulighed for fleks mellem farvandene.

– Vi havde rådet om 60 procents fleks for at sikre, at al kvote blev udnyttet, men det er ej blevet imødekommet. Min opfordring er, at vi får lavet en god fleksordning, siger Jesper Juul Larsen. 

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene er forsvundet i de indre farvande

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene...