ICES: Rådgivning for 2021 offentliggjort

ICES - Det Internationale Havundersøgelsesråd - har i dag offentliggjort rådgivningen for Nordsøen, Skagerrak og Kattegat for 2021

ICES – Det Internationale Havundersøgelsesråd – kunne i dag på et møde i Taulov hos Danmarks Fiskeriforening præsentere rådgivningen for fiskerimulighederne for Nordsøen, Skagerrak og Kattegat for 2021. 

De endelige kvoter bliver vedtaget ved ministerrådsmødet i december, men det er desværre endnu en gang op ad bakke for torskefiskeriet – ud fra rådgivningen.

Ikke én, to eller tre. Nej det er nu fjerde år i træk, at rådgivningen anbefaler en reduktion af torskefiskeriet i Nordsøen. For et år siden anbefalede ICES en reduktion på 70 procent. I år nøjes de med at anbefale en reduktion på 16,5 procent.

For Kattegat anbefaler ICES igen en nul-kvote, hvilket er svært for dansk fiskeri at leve med, i og med, at en nul-kvote reelt vil lukke for det økonomisk meget vigtige jomfruhummerfiskeri i Kattegat.

For sild i Nordsøen, Skagerrak, Kattegat og Østlige Kanal anbefaler ICES en fangst for A-flåden på 359.367 tons, mens anbefalingen for B-flåden lyder på 6.425. For A-flåden er det en reduktion på 14 procent i forhold til sidste år, mens B-flåden bliver reduceret 48 procent.

Der var dog også arter, som går frem i forhold til sidste års rådgivning.

Blandt andet rødspætte i Nordsøen og Skagerrak, som går 24 procent frem. Her anbefaler ICES en total fangst næste år på 162.607 tons.

 

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort sit regnskab for 2023, og tallene taler deres tydelige...

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort...