ICES: Rådgivning for 2021 offentliggjort

ICES - Det Internationale Havundersøgelsesråd - har i dag offentliggjort rådgivningen for Nordsøen, Skagerrak og Kattegat for 2021

ICES – Det Internationale Havundersøgelsesråd – kunne i dag på et møde i Taulov hos Danmarks Fiskeriforening præsentere rådgivningen for fiskerimulighederne for Nordsøen, Skagerrak og Kattegat for 2021. 

De endelige kvoter bliver vedtaget ved ministerrådsmødet i december, men det er desværre endnu en gang op ad bakke for torskefiskeriet – ud fra rådgivningen.

Ikke én, to eller tre. Nej det er nu fjerde år i træk, at rådgivningen anbefaler en reduktion af torskefiskeriet i Nordsøen. For et år siden anbefalede ICES en reduktion på 70 procent. I år nøjes de med at anbefale en reduktion på 16,5 procent.

For Kattegat anbefaler ICES igen en nul-kvote, hvilket er svært for dansk fiskeri at leve med, i og med, at en nul-kvote reelt vil lukke for det økonomisk meget vigtige jomfruhummerfiskeri i Kattegat.

For sild i Nordsøen, Skagerrak, Kattegat og Østlige Kanal anbefaler ICES en fangst for A-flåden på 359.367 tons, mens anbefalingen for B-flåden lyder på 6.425. For A-flåden er det en reduktion på 14 procent i forhold til sidste år, mens B-flåden bliver reduceret 48 procent.

Der var dog også arter, som går frem i forhold til sidste års rådgivning.

Blandt andet rødspætte i Nordsøen og Skagerrak, som går 24 procent frem. Her anbefaler ICES en total fangst næste år på 162.607 tons.

 

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...