Minister: Lad os kigge på det

Mogens Jensen er åben over for at kigge på fiskernes alternativ til tvangskamera, men holder stadig på, at det er den bedste kontrol

Danmarks Fiskeriforening præsenterede i sidste uge et alternativ til at indføre kamera med tvang. Også Læsø Fiskeriforening er kommet med alternative forslag, der skal hjælpe torsken. Forslag, som Mogens Jensen over for Nordjyske Medier tilkendegiver, at han ser positivt på:

– Jeg synes, at det er positivt, at Læsø Fiskeriforening er kommet med nogle konkrete forslag, og hvis Dansk Fiskeriforening kommer med forslag er jeg åben overfor at kigge på det, siger han.

Hvad det præcist vil føre til, er uklart – uenighederne er bestemt ikke løst, og ifølge Nordjyske Medier, så mener ministeren stadig, at kamera er vejen frem.

– Det er den mest effektive måde at føre kontrol med fiskeriet på, siger han, og tilføjer, at der er der brug for, fordi der er uoverensstemmelser mellem, hvad kontrollørerne finder af småtorsk, når de er ombord, og hvad fiskerne registrerer.

Et udsagn, som Danmarks Fiskeriforening er yderst uenig i – de har flere gange påvist, at der er tale om meget små mængder af både små og store torsk i Kattegat, og at de netop derfor ikke fremgår af logbøgerne, hvor mængder først skal registreres ved 50 kg. Derfor er kameraovervågning i Kattegat at skyde gråspurve med kanoner.

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...