Fiskepriserne viser stabilitet

Fremgang og stabile priser for mange af de gængse konsum-arter fra uge 20 til uge 21
af Claus Kirkegaard
26 maj 2020

Nedlukningen af restaurant- og cateringbranchen ikke bare herhjemme, men også i udlandet, har været et hårdt slag for de danske konsumfiskere. Især højkvalitetsfisk og skaldyr, som Pighvar, havtaske og jomfruhummer har lidt hårdt under corona-krisen.

Forhåbentlig er billedet ved at vende. Det ser ud til, at de danske fiskepriser er begyndt at stabilisere sig og endda også gå en lille smule frem for en del arter.

Prisen for rødspætter er gået frem fra uge 20 til uge 21 i Nordsøen, Skagerrak, Kattegat og Østersøen.

For torsk var der fremgang eller stabilitet i Skagerrak og Østersøen, mens der var en mindre tilbagegang for torsken i Nordsøen. Det var dog med mange torsk landet fra Nordsøen, og den ugentlige omsætning for torsk i Nordsøen var da også årets højeste med 2.061.570 kr. for 72 tons landede torsk.

 

For kuller, kulmule, mørksej og havtaske var der også tale om fremgang for gennemsnitsprisen i uge 21.

Men de store højdespringere finder vi hos højkvalitetsfiskene. Her er det især pighvar og tunge, der er gået meget frem på gennemsnitsprisen, mens også jomfruhummer er steget fra uge 20.

Gennemsnitsprisen for tunge er steget fra 92,32 kr. i uge 20 til 108,41 i uge 21.

For pighvar er der fremgang fra 56,04 kr. kiloet i uge 20 til 73,29 i uge 21.

Jomfruhummer, som har været ekstra hårdt ramt gennem krisen, er gået fra 42,34 kr. kiloet i uge 20 til 49,08 i uge 21. Og med totale landinger på mellem 60 og 80 tons om ugen de seneste uger, ser det ud til, at jomfruhummer har stabiliseret sig efterhånden.

Det har naturligvis stor betydning for danske fiskere og for prisen på fisken, at der er begyndt at ske noget i Sydeuropa. Italien taler om at åbne restauranterne d. 1. juni, lige som der sker fremgang i åbningerne af cateringbranchen.

Se prisudviklingen for udvalgte arter her

Flere Nyheder