Jomfruhummerrationer stiger med 20 procent i uge 22

Læs Danmarks Fiskeriforenings seneste anbefalinger for jomfruhummerfiskeriet, hvor der nu kommer en lille forhøjelse
af Line Dalgaard Jensen
20 maj 2020

Rationerne for jomfruhummer stiger nu en smule. Danmarks Fiskeriforenings forretningsudvalg har netop besluttet at følge en indstilling fra jomfruhummerudvalget, som forhøjer rationerne i uge 22 med 20 procent i forhold til indeværende uge. Der er stadig tale om et begrænset fiskeri, men altså med plads til lidt flere fisk. 

Baggrunden for anbefalingen om at øge rationerne er, at efterspørgslen er steget lidt og forventes at kunne stige ganske langsomt den næste tid under forudsætning af yderligere lempelse af corona-restriktionerne.

Det betyder, at det fra mandag 25. maj kl. 00.01 til søndag 31. maj kl. 23.59 anbefales maksimalt at lande følgende rationer:

Fartøjer under 12 m:

  • 600 kg store jomfruhummere
  • 180 kg små jomfruhummere

Fartøjer over 12 m og under 19 m:

  • 900 kg store jomfruhummere
  • 270 kg små jomfruhummere

Fartøjer over 19 m:

  • 1.200 kg store jomfruhummere
  • 360 kg små jomfruhummere

 

Rationerne gælder for alle, og det er fortsat op til fiskerne selv at planlægge og udføre fiskeriet. Jomfruhummerudvalget erindrer om, at det fortsat er vigtigt at holde fast i den nuværende høje og fine kvalitet, og at man tænker sig om i forhold til landinger omkring de kommende helligdage og weekender generelt. Derudover henvises til øvrige vejledninger, som fremgår af tidligere anbefalinger af rationer.

Jomfruhummerudvalget træder sammen igen onsdag 27. maj 2020 for at komme med en indstilling til Danmarks Fiskeriforening om fiskeriet i uge 23. 

Læs mere om:

Flere Nyheder