Dansk fiskeri byder Rasmus Prehn velkommen

Danmarks Fiskeriforening ser frem til samarbejdet med den nye fiskeriminister

I Danmarks Fiskeriforening ser man frem til samarbejdet med den nye minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn.

Dansk fiskeri står over for store udfordringer med brexit ventende forude og en række svære forhandlinger om fiskekvoterne for 2021. Derfor er dialogen med erhvervet vigtigere end nogensinde før.

– Vi glæder os rigtig meget til samarbejdet med den nye minister. Opgaver er der nok af, og fiskeriet er udfordret på flere fronter. Derfor håber vi på et tæt og godt samarbejde med den nye minister sådan, at vi i samarbejde kan fremtidssikre fiskeriet, lyder det fra Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening.

Fiskeriet kæmper konkret med en jungle af regler, og det gør, at det er vanskeligt at være fisker. Derfor er det et stort ønske fra fiskerierhvervet, at den nye minister vil gøre en indsats for at fjerne den unødvendige regulering, der står i vejen for fiskerierhvervets udvikling. Samtidig er dansk fiskeri klar til at udvikle fiskeriet i en endnu mere bæredygtig retning.

– I dag er 80 procent af landingerne i dansk fiskeri bæredygtighedscertificeret, og CO2-udledningen er reduceret med 60 procent siden starten af 90’erne. Men vi er ikke i mål endnu. Vi er klar til at tage de næste skridt, og vi tror på, at vi kan nå langt sammen med den nye minister. Især hvis vi samtidig kan få luget ud i de mange tåbelige regler, der lige nu ligger som en tung dyne over dansk fiskeri, siger en forhåbningsfuld Svend-Erik Andersen.

Samtidig vækker Rasmus Prehns nordjyske ophav glæde i fiskerierhvervet. Rasmus Prehn er valgt i Hjørring og bosat i Aalborg og kender derfor alt til forholdene i Nordjylland, hvor fiskeriet sikrer arbejdspladser til mange nordjyder i selve fiskeriet og i følgeerhvervene.

– Fiskeriet er en vigtig del af Danmark og den danske kultur ikke mindst i Nordjylland. Det ved jeg, at den nye minister er helt bevidst om, og den forståelse håber og tror jeg, han vil tage med sig ind i ministeriet. Og det er lige præcis, hvad der er brug for, afslutter Svend-Erik Andersen.