Den ukuelige optimist

Mød den tredje nominerede til Årets Fisker 2020: Asger Christiansen
af Helle Kristensen
18 nov 2020

Ukuelig optimist er måske den beskrivelse, der bedst beskriver Asger Christiansen på 39 år fra Hanstholm.

Trods høj bølgegang i fiskeriet ser Asger Christiansen nemlig lyst på fremtiden som fisker. Og det gør ham ikke alene til en inspirationskilde for mange andre fiskere, men det får ham også til at yde en ekstra indsats til gavn for hele fiskerierhvervet. Dette er årsagen til, at Asger Christiansen er indstillet til prisen som årets fisker.

Asger Christiansen tilhører den driftige type, der ser muligheder frem for begrænsninger. Han brænder for fiskeriet, og når han møder modgang, anser han det som udfordring, der kan løses, frem for en begrænsning. En tilgang, han også bruger i sit arbejde som næstformand for Hanstholm Fiskeriforening:

- Som tingene ser ud nu, kan vi ikke præge meget, men vi bestemmer heldigvis selv den indstilling, vi har til tingene internt i fiskeriet, lyder det fra fiskeren, der derfor også gør, hvad han kan for at tale fiskeriet op – både blandt kollegaer, men også i lokalmiljøet.

Asger Christiansen har fisket det meste af sit liv. Han er søn af en fisker, og fiskeriet er hans hjerteblod. Han startede ud med en snurrevodskutter, men da FKA-ordningen blev indført, gik han sammen med en kammerat om at købe HM 120 Astoria. For han så muligheder i den nye ordning:

- Med FKA-ordningen så jeg en mulighed for, at jeg ikke alene kunne overleve som fisker, men rent faktisk også kunne lave en fornuftig forretning ud af mit fiskeri, lyder det fra Asger Christiansen.

Selvom mørke skyer truer i horisonten, så ser han fortsat optimistisk på fremtiden for fiskeriet:

- Det, der gør fiskeriet helt unikt, og det, der gør, at jeg bliver ved år efter år, det er jo netop uforudsigeligheden. Spændingen ved ikke at vide, hvad du hiver ind, eller for den sags skyld de udfordringer, som man ikke selv er herre over. På mange måder er fiskeriet stadig et frit erhverv. Og den frihed, jeg oplever, når jeg er på havet, det er det, der holder mig i fiskeriet. Det er det, der gør det sjovt. Og det er det, der får mig til at tro på, at det nok skal blive godt igen!

Læs mere om:

Flere Nyheder