Mogens Jensen trækker sig som minister

Beslutningen om at aflive samtlige mink i Danmark uden først at sikre, der var et lovgrundlag på plads, koster Mogens Jensen (S) posten
18 nov 2020

Mogens Jensen trækker sig som minister og forlader regeringen efter minkskandale. 

Hans exit er kulminationen på to turbulente uger, efter at regeringen i begyndelsen af november udstedte en ulovlig ordre om at aflive landets mink.

Da jeg har den klare vurdering, at jeg ikke længere har den tilstrækkelige opbakning blandt et flertal af Folketingets partier, har jeg i dag meddelt Statsministeren, at jeg ønsker at udtræde af regeringen, siger Mogens Jensen i en pressemeddelelse. 

 

Ny fiskeriminister?

Mogens Jensen har båret titlen af minister for fødevarerligestilling og minister for nordisk samarbejde - og fiskeri. Og med sin afgang vinker han farvel til alle poster, og fiskeriet kan altså nu forvente en ny minister. 

Mogens Jensen vil i fremtiden alene være almindeligt folketingsmedlem for Socialdemokratiet.

 

Redegørelse klar i dag

Og mens vi venter på en ny minister, så er selve minksagen ikke slut.

Der har været kritik af regeringens beslutning om at slå alle mink ned, da det efterfølgende kom frem, at der ikke var lovhjemmel til at slå mink ned uden for de smittede zoner. Derudover har der været kritik af regeringens strategi i forhold til at begrænse smitten på de danske minkfarme. Begge dele har Miljø- og Fødevareministeriet udarbejdet redegørelser for.

- Jeg oversender i dag mine redegørelser for dels forløbet omkring beslutningen om at aflive alle mink i Danmark og dels de tiltag der konkret er taget for at standse smittespredningen på minkfarme siden udbruddet i juni måned. Om den første redegørelse vil jeg sige, at det her klart fremgår, at mit ministerium har begået fejl i forbindelse med, at regeringen meldte beslutningen ud om at aflive alle mink i Danmark. Det har jeg tidligere beklaget. Det beklager jeg igen og tager ansvar for. Særligt beklager jeg det over for de mange minkfarmere, som har stået og står i en meget ulykkelig situation, siger Mogens Jensen. 

Flere Nyheder