Fiskeriministeren: Dansk fiskeri viser vejen

Med en frivillig aftale med de hollandske søsterorganisationer om fiskeri med bomtrawl, viser dansk fiskeri vejen, mener Rasmus Prehn

I går kom det frem, at Danmarks Fiskeriforening og de hollandske søsterorganisationer har indgået en frivillig aftale om at begrænse fiskeriet med bomtrawl langs kysten i Skagerrak.

Fiskeriminister Rasmus Prehn reagerede positivt på den nyhed.

– Jeg er virkeligt glad for, at fiskerne nu selv viser vejen og gennem dialog får sat en stopper for noget af det ødelæggende bomtrawlsbøvl. Det er rigtig godt, at vi får begrænset de ødelæggende kædemåtter i Skagerrak. Stærkt arbejde af Danmarks Fiskeriforening og deres hollandske kollegaer, lyder det fra ministeren.

Aftalen er højaktuel, da Folketinget i denne uge skal behandle et beslutningsforslag, der har til formål at pålægge regeringen at arbejde for, at EU forbyder demersalt fiskeri med bomtrawl i Nordsøen og Skagerrak.

– Jeg vil fortsat arbejde videre mod at få et EU-forbud mod bomtrawl. Det er vores klare målsætning, at brug af kædemåtter bliver fuldstændig udfaset. Vi har brug for, at der bliver indgået bindende aftaler, som på lang sigt gør, at vi ikke står i samme situation et andet sårbart sted i vores havbund, udtaler Rasmus Prehn.

Eftersøgning af fisker er indstillet

Den fisker, der mandag eftermiddag faldt over bord fra sin fiskekutter ved Søndervig er stadig ikke fundet, hvilket har fået forsvaret til at indstille...

Eftersøgning af fisker er indstillet

Den fisker, der mandag eftermiddag faldt over bord fra sin fiskekutter ved Søndervig er stadig...