Bløddyr gemmer på en helt særlig smagsoplevelse

Bløddyr er sundt for krop og klima, og så kan bløddyr videregive en helt særlig smag til de grønne måltider

 

Blæksprutte, muslinger og østers kan man spise med god samvittighed. Både hvis man ønsker at spise sundt, men også hvis fokus er på at vælge fødevarer med et lavt klimaaftryk.

Men udover at være sundt for krop og klima, så gemmer blæksprutte, muslinger og østers også på en helt særlig smag, som vores krop eftertragter. Nemlig Umamismagen.

Og umamismagen kan faktisk være en vigtig brik til at få flere danskere til at spise mere grønt. For selvom alle argumenterne er for, at vi skal spise mere grøn og klimavenlig kost, så hjælper det ikke meget, hvis ikke maden smager godt. Og her kan bløddyr som blæksprutte, muslinger og østers vise sig at have et uudnyttet potentiale. De tilfører nemlig ikke blot det grønne måltid animalsk protein, men også et smagsboost af umami.

Det fremgår af en artikel, der er udgivet i magasinet Dansk Kemi. Her konstateres det ligeledes, at limfjordsøsters rummer et meget højere niveau af umami, end den invasive stillehavsøsters.

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...