Morten Korch tilgangen dur kun som underholdning

Hvorfor skal fiskerne kæmpe så hårdt for at sikre udvikling i deres erhverv?

Hvordan kan det egentlig være, at vi i fiskeriet konstant skal kæmpe med næb og kløer for at sikre udvikling og ordentlige arbejdsforhold? Det spørgsmål rejste formand for Centralforeningen Limfjorden Bo Kjeldgaard under foreningens  årlige generalforsamling.

For mens der blandt befolkning og politikere hersker en bred forståelse for, at landbrug ikke længere kan drives som for 40 år siden, så trives den nostalgiske fortælling om de lyseblå trækuttere på allerbedste vis. Og fortællingen styrkes af Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri, der forsøger at tilrane sig fiskerettigheder ved hjælp af en narrativ fortælling om, at det skaber mere liv i de lokale havne, at fiskeriet skal fungere, som det gjorde i fortiden. Men det er en fortælling, som kun de uden indsigt i fiskeriet kan tro på. For hvordan skal det skabe udvikling og mere bæredygtige løsninger, at man tilsidesætter den naturlige udvikling, der er sket i fiskeriet, blot for at benytte gamle fartøjer, der både belaster klimaet hårdere, men også nedprioterer sikkerheden for fiskerne?

– I landbruget har man for længst erkendt, at Morten Korch tilgangen ikke kan fungere i praksis, hvornår når man til denne erkendelse for fiskeriet også?, spurgte Bo Kjeldgaard.

– Kan det virkeligt være rimeligt, at vi skal sætte livet på spil for at udføre vores job? Det koster penge at sikre en mere bæredygtig udvikling, og uden et fornuftigt og rentabelt fiskeri går udviklingen i stå konstaterede Bo Husted Kjeldgaard:

– Morten Korch tilgangen fungerer måske som underholdning – men ikke som moderne arbejdsplads.

Bo Husted Kjeldgaards udtalelser møder opbakning fra tidligere formand i Sillerslev Fiskeriforening Karl Bekhøj, der fortæller, at han gennem sit virke som fisker har set mange dygtige og gode kollegaer gå til. Set fra hans stol, er det udelukkende positivt for fiskeriet, at man har fornyet fiskeflåden, og sikret bedre arbejdsforhold for de unge fiskere, der ønsker at træde ind i fiskeriet. For det er svært at trække unge mennesker ind i et erhverv, hvor forholdene ikke har udviklet sig gennem de sidste 40 år.

Eftersøgning af fisker er indstillet

Den fisker, der mandag eftermiddag faldt over bord fra sin fiskekutter ved Søndervig er stadig ikke fundet, hvilket har fået forsvaret til at indstille...

Eftersøgning af fisker er indstillet

Den fisker, der mandag eftermiddag faldt over bord fra sin fiskekutter ved Søndervig er stadig...