S 205 Ceton hjalp forskere med at undersøge makrel

Tre forskere fra DTU Aqua tog ud med S205 Ceton på sommertogt i 12 dage for at forske i makrel

Tidligere på sommeren stævnede S 205 Ceton ud fra Skagen Havn med kurs mod Nordsøen. Her bistod fartøjet og dets besætning tre forskere fra DTU Aqua med at undersøge makrellens udbredelse i- og betydning for Nordsøens økosystem. Derudover skal forskningen hjælpe med at give en større og mere nuanceret forståelse for makrellens rolle som rovfisk og hvor stor bestanden egentlig er.

Nu er skibet kommet tilbage til havnen i Skagen, hvor det ikke kun var fyldt med fisk, men også med en ny stor viden om makrel. Viden, der kan få en indflydelse på fiskeri i fremtiden. Det skriver DPPO.

– Togtet er vigtigt, fordi den viden, der er omkring makrelbestandenes størrelse i Nordsøen og dens betydning som rovfisk på for eksempel tobis, er meget mangelfuld. Den viden er DPPO sammen med DTU Aqua, nu begyndt at indsamle systematisk. Dette togt havde ikke være muligt at gennemføre uden brug af forsøgskvote, et system som er kommet i stand i forbindelse med seneste fiskeripakke. Jeg vil vurdere, at en aktiv og strategisk brug af forsøgskvoten vil kunne forbedre forvaltningen af ganske mange bestande, ikke alene makrel, forklarer chefbiolog, Claus Sparrevohn til DPPO.  

DPPO fortæller, at det er anden gang de danske forskere tager ud på togt for at studere makrel i Nordsøen. Togtet er en forlængelse af EHFF-projektet kaldet NordMak fra 2018. Projektet sker i samarbejde med IESSNS (International Ecosystem Summer Survey in the Nordic Sea) og det internationale Havundersøgelsesråd ICES. Resultaterne af undersøgelsen fra Nordsøen kan i sidste ende have indflydelse på kvotefordelingsspørgsmålet, da det bliver indrapporteret til EU.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...