Ingen vinder på Brexit

Også den engelske fiskeindustri lider efter Brexit

Frustrationen er stor hos mange danske fiskere, når talen falder på Brexit. Det demersale fiskeri er endt med at betale en urimelig høj pris for, at England og Europa landede en Brexit-aftale.

Men spørger man de engelske fiskere, så har Brexit også vist sig at få katastrofale følger for deres virksomheder.

I en artikel på DR fortæller fiskeeksportør Ian Perkes, at han efter Brexit står tilbage med et stort fald i hans omsætning ledsaget af en stor regning. Det papirarbejde, der er forbundet med eksport af engelsk fisk, betyder nemlig, at han årligt skal bruge ca. 700.000 ekstra på papirarbejde.

– Varekoder, fangstcertifikater, sundhedscertifikater. Som du kan se, så er, hvad der engang var 2-3 stykker papir, nu mange, mange stykker af papir, fortæller den britiske fiskeeksportør til DR der ikke er bleg for at erkende, at han fortryder at han stemte for Brexit:

– Tror du, jeg ville have stemt ‘leave’, hvis jeg vidste, at det ville koste mig 700.000 kroner om året? Selvfølgelig ikke. Kun et fjols havde stemt for at komme ud, hvis han vidste det, siger Ian Perkes til DR. Han føler at han er blevet løjet for af politikerne. Han har nu ikke noget andet valg, end at sætte priserne op på sine produkter, alt imens han fisk ankommer senere til kunderne. Resultatet af Brexit har ramt ham negativt på hans konkurrenceevne. I stigende grad bliver han valgt fra til fordel for danske og norske leverandører, der kan levere fisken hurtigere og billigere.

Barrie Deas, administrerende direktør i fiskernes interesseorganisation, Den nationale Føderation af Fiskernes Organisationer (NFFO), forklarer til DR, at det er et generelt problem, og at den engelske fiskeindustri har svært ved at eksportere fisk til Europa efter Brexit. 

Du kan læse hele artiklen på DR her

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...