Nu kan AIS-data anvendes som dokumentation

Fiskeristyrelsen har besluttet, at AIS-data fremover også gælder som dokumentation for havdage

Fartøjer, der ikke fører logbog, kan fremover dokumentere antallet af havdage ved fremsendelse af eksempelvis AIS-oplysninger. Der kan også benyttes andre oplysninger, som kan dokumentere fartøjets færdsel.

Det oplyser Fiskeristyrelsen.

For at kunne benytte sig af AIS-data som dokumentation, skal oplysningerne verificeres af Søfartsstyrelsen. Oplysningerne skal som minimum indeholde dato, tidspunkt og position.

Fartøjet skal endvidere oplyse, hvilke aktiviteter, der har været udført og sammenhængen til den konkrete fiskeaktivitet.

Har du modtaget en afgørelse om modregning, som følge af manglende opfyldelse af aktivitetskravet i 2020, og mener at kunne dokumentere, at dit fartøj har haft mindst 100 havdage i 2020, er du velkommen til at kontakte Fiskeristyrelsen.

Styrelsen vil herefter vurdere, om sagen kan genoptages. Oplysningerne skal dog være baseret på anden dokumentation end afregninger.

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå i stykker efter opsendelsen. Dermed skulle der ikke være...

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå...