Danmarks Fiskeriforening kæmper for ålefiskeriet

Danmarks Fiskeriforening vil kæmpe til det sidste for at bevare ålefiskeriet i Danmark.

80 bundgarnsfiskere havde onsdag eftermiddag taget turen til Middelfart.

Her mødtes de til et krisemøde, som var arrangeret af Danmarks Fiskeriforening, for at drøfte den alvorlige situation, som ålefiskeriet befinder sig i.

For situationen er den, at man fra EU’s side har besluttet, at lukkeperioden for fiskeri efter ål skal ligge i de måneder, hvor ålen trækker. Man frygter derfor, at lukkeperioden vil blive flyttet til de måneder, hvor størstedelen af ålefiskeriet finder sted, hvilket vil gøre en ende på ålefiskeriet i Danmark.

Svend-Erik Andersen, der er formand for Danmarks Fiskeriforening gjorde på mødet klart, at man vil kæmpe til det sidste for at bevare ålefiskeriet i Danmark, og han glædede sig over, at ålefiskerne var mødt talstærkt op. 

– Det er ikke uden grund, at vi kalder det et krisemøde, og jeg kan sige på vegne af Danmarks Fiskeriforening, at det er en sag, vi tager meget alvorlig. Det kan godt være, at ålefiskeriet ikke er det største fiskeri i Danmark, men det er et vigtigt fiskeri og en del af vores kulturarv, sagde Svend-Erik Andersen.

Du kan læse mere om krisemødet i næste nummer af Fiskeri Tidende. 

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...