Hollandsk bomtrawler politianmeldt

Fiskeristyrelsens skærpede kontrol til søs har givet pote. Hollandsk bomtrawler anmeldt for ulovligt fiskeri

Fiskeristyrelsen har politianmeldt en hollandsk bomtrawler i en omfattende sag for grove overtrædelser af fiskerilovgivningen. Det oplyser Fiskeristyrelsen i en pressemeddelelse.

Politianmeldelsen sker bl.a. efter, at indsatsen mod ulovligt fiskeri er blevet skærpet med bl.a. flyovervågning og en skærpet kontrol til søs. Sagen er nu overdraget til politiet med indstilling om bøde og konfiskation på samlet set 527.000 kr.

Overtrædelserne af fiskerilovgivningen er angiveligt sket i Rødspættekassen.

Den nye overtrædelsessag omhandler en hollandsk bomtrawler, som i første omgang blev konstateret allerede i efteråret 2021. Sagen kan dog først politianmeldes nu, da der her er tale om flere forskellige overtrædelser af fiskerireglerne. Det har derfor været nødvendigt at vurdere sagen sammen med EU-Kommissionen og andre myndigheder.

– Det er fuldstændig uacceptabelt, at hollandske bomtrawlere sejler i dansk farvand og fisker ulovligt. Derfor er jeg meget tilfreds med, at Fiskeristyrelsen efter længere tids hårdt arbejde igen har fået fat i endnu en hollandsk bomtrawler og politianmeldt vedkommende for grove overtrædelser af fiskerilovgivningen. Sagen kan ende med en bøde på over en halv million kroner, og jeg kan forstå, at der allerede nu er flere sager på vej. Derfor er det afgørende, at vi nu fastholder presset og forsætter med den massive kontrol – til vands og i luften – for at få sat en endegyldig stopper for ulovlighederne, lyder det fra fiskeriminister Rasmus Prehn (S).