Polsk fisker grundstødt ved indsejlingen til Nexø Havn

Grundstødt polsk fiskefartøj er nu trukket i havn og afventer frigivelse fra Søfartsstyrelsen

Foto: Arkivfoto (Har intet med det polske fartøj at gøre)

Et polsk fiskefartøj med nummeret KOL 211 fyldt med brisling gik fredag morgen af endnu uvisse årsager på grund lige nord for indløbet til Nexø Havn. Kystredningstjenesten fik besked om hændelsen omkring kl. 6 om morgenen. Det skriver Fiskerbladet. 

Søfartsstyrelsen gav efterfølgende nogle fiskere ved Nexø Havn tilladelse til at forsøge at trække skibet flot – dog uden held, og først lørdag aften omkring klokken 20.00 lykkedes det at få kutteren fri af sin grundstødning.

Efterfølgende blev KOL 211 bugseret til havnen i Nexø, hvor den nu skal tilses af myndighederne, inden den kan få en godkendelse til at sejle videre.

– Vi har populært sagt klippet pladerne på den. Nu skal rederiet sørge for at få en besigtigelse af et klassifikationsselskab, inden vi frigiver det igen, siger den vagthavende hos forsvarets MAS-vagt, der samarbejder med Søfartsstyrelsen om grundstødninger, til TV2 Bornholm.

Ifølge Bornholms Politi kan skibsføreren se frem til en bøde for at være grundstødt.

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...